Jak duševně nemocný kamarád Radovana Krejčíře obsazoval pozice v městských firmách

V minulých týdnech vyšlo najevo, že pražská radní za hnutí STAN Jana Plamínková prostřednictvím svého místopředsedy a europoslance Stanislava Polčáka konzultuje dosazování lidí do organizací hl. m. Prahy s Michalem Redlem.

Že vám to jméno nic neříká? Brzy bude.

Ale popřadě. Hlavní město Prahu zastupuje zvolená politická reprezentace, a pokud má hlavní město vykonávat akcionářská a řídící práva zodpovědně, je logické, že do dozorčích orgánů městských společností a příspěvkových organizací nominuje své zástupce. 

Problém není, když o těchto nominacích rozhoduje pražské nebo celostátní vedení dané politické strany. To má politickou zodpovědnost a voliči mu můžou vystavit účet. 

Problém ovšem nastává, když jde o zdánlivě otevřená výběrová řízení.

A ještě větší problém je, když o těchto nominacích rozhoduje nějaký podnikatel z druhého konce republiky, který žádnou politickou zodpovědnost nemá a není pod veřejnou kontrolou.

Michal Redl, kterého pravomocně odsouzený mafián Radovan Krejčíř důvěrně oslovoval „Míšo“, je takovým člověkem. Společně s Radovanem Krejčířem tuneloval Českou spořitelnu skrz společnost Technology leasing a trestu unikl jen proto, že dle soudního znalce trpěl vážnou duševní poruchou, která mu bránila chápat vyšetřování.

Dovolte mi krátkou citaci:„Čau Míšo. I když se spolu moc dlouho neznáme, musím objektivně říct, že jsem velmi pozitivně překvapen za loajalitu a přístup tvojí osoby ke mně. (…) Prosím tě, snaž se vytahovat v klidu peníze z TL (Technology leasing) a dávej je cash otci. Měj se fajn a pozdravuj Stanika. Brzy na shledanou, Raďulka.“

To napsal Radovan Krejčíř Michalovi Redlovi z vazební věznice v roce 2002. 

Paní radní Plamínkovou jsem vždy bral jako pracovitou a férovou osobu.

Zveřejněné emaily mezi ní, panem Polčákem a Michalem Redlem připouštějí bohužel dvě další varianty.

Jedna z nich je ta, že se zcela vážně o obsazování pozic v pražských firmách radí s duševně nemocným člověkem. A ta druhá je, že se o stejných věcech baví s obchodním partnerem a komplicem odsouzeného mafiána. Obě dvě varianty jsou pro pozici pražské radní nepřijatelné.

Stále věřím, že STAN znamená Starostové a nezávislí. Ale mailová korespondence ukazuje, že to může stejně dobře znamenat Slibujeme Troubům A Neplníme. Nebo: Sondujeme Terén Abychom Naloupili. Případně: Směju se Ti A Nahlas.

Uvidíme, co nám na zítřejším mimořádném pražském zastuptelstvu paní radní řekne. A třeba celou kauzu smysluplně vysvětlí. Obávám se ale, že to není ani možné. A v tom případě budeme požadovat její odvolání.

Odkaz na web Českého rozhlasu se zveřejněnými emaily zde: http://m.rozhlas.cz/zpravy/domaci/_zprava/starostum-a-nezavislym-radi-krejciruv-muz-resi-s-nim-personalni-nominace--1702509

Autor: Filip Humplík | středa 22.3.2017 16:36 | karma článku: 26,97 | přečteno: 1591x
  • Další články autora

Filip Humplík

ODS v 21. století?

15.3.2018 v 16:36 | Karma: 18,56

Filip Humplík

Chlast, policie a botičky

1.11.2017 v 18:33 | Karma: 25,98
  • Počet článků 96
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3564x
Táta 5 dcer, podnikatel, hrdý Pražák a pražský zastupitel za ODS.

Seznam rubrik