Zelení s Adrianou mučí Pražáky, aneb okruh prostě nebude.

Zatéká vám do domu, praskla taška. Normální člověk jí co nejrycheji vymění. Podle Zelených ale existuje ještě jiná cesta.

Teče vám do domu. Tak si necháte zpracovat studii, jestli do domu opravdu teče střechou. A parkety zatím bobtnají. Koberec obrůstá plísní. Televize prská a kolabuje.

Máte pocit, že píšu blbosti? Vítejte v Praze pod vedením Adriany Krnáčové.

Už od 60. let se u nás plánuje tzv. vnitřní okruh. Ten by měl ulehčit dopravě v centru. Nic světového ani unikátního. Taková skoro nuda.

Mají to České Budějovice, má to Hradec Králové. U nás se postupně zprovozňuje od 80. let a dnes je i díky ODS skoro celý vnitřní okruh hotov.

Chybí dodělat jen pár úseků, ten nejdelší by se dokonce už mohl dávno začít stavět. Místo toho se bude díky pražským Zeleným zpracovávat už několikátá studie a celá stavba se tak posune o další měsíce a měsíce dál do budoucnosti. Minimálně o rok. Koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice (Zelení, KDU-ČSL a STAN) se totiž nemůže shodnout a místo jasného řešení si nechávají za další naše peníze zpracovávat nové a nové varianty. Jakoby chtěli opakovaně objevit Ameriku. 

Zelení drží všechny Pražáky pod krkem a Adriana Krnáčová jen spokojeně přikyvuje, jak je líp. Oni totiž dopravní stavby nemají rádi. Vlastně žádné stavby. Developer je pro ně sprosté slovo. 

Životní prostředí je pro ně jen politické maskování. 

Okruh sice znamená méně aut v Praze.  A míň aut v Praze znamená lepší vzduch a lepší život pro lidi, ale pro zelené ultras je auto něco jako třídní nepřítel.

Jejich mantrou je, že jezdit autem je špatně. Auto podle nich do města nepatří.

A proto řidiče šikanují. 

fh

Matky, které rozvážejí děti do škol. Důchodce, kteří jedou k doktorovi. Živnostníky, kteří zavážejí pečivo. To všechno jsou pro ně zločinci.

Auta zatím úplně zakazovat nemohou. Bylo by to moc nápadné.

Proto Zelení volí strategii všechny dopravní stavby blokovat. A všechna řešení, která by mohla zlepšit život nás Pražáků, sabotovat.

Smutné je, že jim na tuhle hru přistupují i jejich koaliční partneři z hnutí ANO, ČSSD, KDU-ČSL a STAN.

Takže až budete zase někdy stát v Praze v koloně, vzpomeňte si, kdo za to může.  A zvažte to i u voleb.

Jinak si za chvíli zajezdíme jen na autíčkách na Matějské pouti.

 

Autor: Filip Humplík | čtvrtek 24.8.2017 12:12 | karma článku: 27,75 | přečteno: 1572x
  • Další články autora

Filip Humplík

ODS v 21. století?

15.3.2018 v 16:36 | Karma: 18,56

Filip Humplík

Chlast, policie a botičky

1.11.2017 v 18:33 | Karma: 25,98
  • Počet článků 96
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3564x
Táta 5 dcer, podnikatel, hrdý Pražák a pražský zastupitel za ODS.

Seznam rubrik