Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vyzkoušel jsem si obojí; jsem dlouholetý zaměstnanec, ale tři roky jsem se živil jako OSVČ - už bych se k tomu nevrátil ani za zlaté tele ! Jistě, úpravu by to chtělo, není stejné být truhlář nebo právník.

0 0
možnosti

K54a89r35e84l 88V16o31v33e89s

11. 6. 2014 14:09

Humplík asi neví, že zaměstnanec musí svému pánovi na svou dovolenou nejdříve vydělat. Humplík si asi myslí, že dovolenou zaměstnancům platí OSN nebo Světová banka, zatím co naši živnostníci si  na ní musí krvavě vydělat ( na úkor zákazníků ).

Humplík také neví, že na důchody jeho rodičů či prarodičů platí především zaměstnanci, protože živnostníci dnes odvádějí částky blížící se limitně k 0.

Samozřejmě, že se jim pak z jejich odvodů vyměřuje důchod, první živnostníci už ve větším množství odcházejí do penze. A hrozně se diví výši svých důchodů a tak píší stížnosti  kam se dá. Prostě jejich živnostenský komunismus ( každému podle jeho potřeb ) prostě chtějí mít zachován, protože oni přeci volí ODS a TOP, strážce a tvůrce našeho mafiánského kapitalismu.[>-]

1 0
možnosti

A co takhle napsat, že živnostníci platí mnohem menší daně a pojištění, a přitom mají například u doktora nárok na úplně stejnou péči jako zaměstnanci, kteří daně poctivě platit musí a nemohou si z daní odečíst ani náklady na cestu do práce.

3 0
možnosti

Proč? Kdo by mu to vlastně platil?;-D Poslední dobou čím větší karma tím větší kravinaRv

1 0
možnosti

J18a33n 35Č23á11p

10. 6. 2014 14:59

... a chcete fakturu, nebo to můžu nechat bez účtu?... se slevičkou...

1 0
možnosti
Foto

zaměstnanec kromě toho, že si na dovolenou musí vydělat, tak musí ještě přinést zaměstnavateli zisk a musí zaplatit provoz státu jelikož OSVČ se podílejí na odvodech minimálně

6 0
možnosti

Souhlas. Jako zaměstnavatel počítám celkové náklady práce, moc nechápu tu konstrukci, že někdo někomu něco platí z nějaké zázračně oddělené kapsy. Prostě si na to musí vydělat a je úplně jedno v jakém pracovním či nezávislém poměru. Švarcák ode mě dostane také vyšší výplatu na faktuře, protože by za nižší (logicky) nepracoval. Nakonec jediný, kdo na tom prodělává, je jen a pouze stát (veřejné služby).

0 0
možnosti

Já si živnostníků vážím, nicméně právě díky takovým, jako jste Vy, tak v očích zaměstnanců jsou tak nenáviděni. Když jsem si přečetl tento článek, tak mám chuť říci - fajn, udělejme rovné podmínky. Dejme tedy tu Vaši slevu ze zisku a naoplátku zrušme paušály a stropy na pojištění.

2 1
možnosti
Foto

a hlavně zrušme povinnost zaměstnavatelů, platit za zaměstnance sociální a zdravotní pojištění ve výši 34% jeho mzdy, pak bychom mohli mluvit o rovných podmínkách

1 0
možnosti

D83a31v60i17d 65K95r74á76l

10. 6. 2014 8:10

humplíku, ty v podstatě uvažuješ jako cikán, který si myslí, že dávky padají z nebes.

5 0
možnosti

D95a23v47i60d 58K32r83á19l

10. 6. 2014 8:05

až jsem se dojetím rozplakal;-D

1 0
možnosti
Foto

Až mi ukápla slza dojetí nad všemi těmi zaměstnavateli, kteří ZADARMO dávají lidem volno.

:-)

14 0
možnosti

To jste ten text vůbec nepochopil. Platí a zavírají při tom dojetím oči  :-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS