Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pekny a hlavne po dlouhe dobe rozumny ne cernobily clanek o imigrantech. Diky.

A krome toho me pobavila poznamka o Ceskych Budejovicich, kde by chtel zit kazdy! :-)

Zaskok patri k mym nejoblibenejsim cimrmanovym hram. Tak takhle bych umel dedit taky! Coze? Tenkrat ve chleve? Neee. Opravdu? Je to sichr. A pul statku je moje! :-) :-)

0 0
možnosti
FG

Pro zmenu neco trochu rozumnejsiho napsano na toto tema. Akorat ty slunickare bych tvrdeji kritizoval. Neni pravda ze "Všem cizincům bez rozdílu pomáhají dostat se do jejich vysněných cílových zemí", aspon ja si myslim ze jsou mnohem vetsi pokrytci. O imigranty kde se vi ze prevazna vetsina z nich prichazeji z ekonomickych duvodu maji zajem, ale o ukrajinske chudaky kde se zarucene vi ze 100% utika pred valkou ne. Oni jen chteji prskat kolem sebe jak je kazdy netolerantni a xenofob, a predstirat jak jsou oni ty jedini hodni. Jsem presvedcen ze vetsine z nich jde predevsim o to se chovat nadrazene a ne nikomu pomahat. Anebo povazuji hnedochy a cernochy za modni protoze jich tu moc neni - jako spousta hollywoodskych celebrit svyho casu (pamatujete si napr. Madonnu kdyz si tam adoptovala spoustu deti z afriky a pak se ji o ne starala chuva a jen je sebou vodila jako modni doplnek?).

0 0
možnosti
VO

V14i50t 85O16t30a95h56a78l

24. 9. 2015 20:55

Když se na to pokusím podívat pragmaticky.

Pokud přijmeme společensky nejnižší vrstvu uprchlíků Afriky a blízkého i vzdálenějšího východu - získáme náboženskými dogmaty zmanipulovanou a poctivou prací nedotčenou skupinu lidí s minimální šancí na pracovní uplatnění a prakticky nulovou na začlenění do normální společnosti a obrovský balvan pro náš sociální systém. Nemluvě o nárůstu nákladů na policii atd. díky růstu kriminality. To je prostě špatně pro nás. 

Pokud přijmeme naopak vzdělanou elitu - která by se u nás mohla uplatnit  - připravujeme defakto ony země o inteligenci, jež je jedinou hybnou silou pokroku, který může vyvést ony země z marasmu. Tedy snižujeme šance, že by se ony země mohly z problémů dostat. Zjednodušeně, když zbavíte jakoukoli zemi vzdělané elity, určitě tím nepřispějete k jejímu rozvoji. To je zase špatně pro ty destabilizované země. 

Přijímání milionů uprchlíku jiných kultur do nenafukovací Evropy je možná morálně správné, ale pragmaticky to uškodí jak Evropě, tak jejich vlastní domovině. 

Výjimkou by bylo řešení formou dočasného "exilového" pobytu v Evropě k nabrání zkušeností a následného návratu domů. Nemyslím si, ale že většina migrantů do Evropy má cokoli takového v plánu.

0 0
možnosti
JS

Ano, mohu mít názor - ten bohužel koliduje s univerzálními lidskými právy.  Většina dřívějších uprchlických vln (před válkou), byla složena z žen, dětí, starců, mrzáků. Dnes nejsme díky falšovaným dokladům (všichni jsou syřani....lol) určit ani odkud pochází a bez násilí je ani všechny registrovat a odebrat otisky (veselé storky o chudákovi uprchlíkovi jeden den, zjištění že jde o teroristu druhý den). Tzn dělat to jako dříve - ženám a dětem pomoci, muže ve věku, kdy by v případě války byli naverbováni poslat zpět. Pozastavit platnost zákona o sjednocení rodin. Pomoci ženám a dětem, umožnit jim život zde, ale bez občanství (včetně nově narozených dětí). Jednak by to ubralo nadpoloviční množství (a ušetřené prostředky by se mohli investovat do opravdových uprchlíků), druhak by to populaci zemí ve válce donutilo si to vyřešit (stejně jako v Evropě nemigrovali celé generace do země, kterou momentálně nikdo neplundroval - od turků až po WWII - a když, tak pro možnost boje zpět). A hlavně - vydupávat platnost zákonů/ listin práv a povinností uprchlíků - tzn nelegální překročení hranic do první bezpečné země (země, kde neprobíhá válka), povinnost se registrovat, vyhoštění v případě porušování zákonů dané země/ práv a povinností uprchlíka - které se zapomněly a ignorovaly na nátlak EU (hlavně Německa). Díky Frau Merkel se nejen šířila, ale stále šíří po celém světě legenda o snadném životě v ráji (Německu) - a vlna bude sílit. Nemáme na to kapacity ani prostředky, ubytovat tu celý svět. A jak existence přístěhovaleckých ghett dopadá na okolí/ zemi už máme možnost vidět. Prostě ne - pomoci těm prokazatelně potřebným a nejdříve těm, kteří jinde mají šanci malou a terorizováni jsou i v uprchlických táborech (ano, třídit lidi i dle víry). Předpokládám, že dle sluníčkových médií a mnoha zastánců lásky, srdíček atd jsem nácek.

0 0
možnosti
MS

Umírnění muslimové? Pouze zdánlivě. Tady je vysvětlení: https://www.youtube.com/watch?v=1Bxj1r7BbJg

Samozřejmě souhlasím s pomocí lidem (nejlépe ne-muslimů), kteří jsou v nouzi, ale jak je poznat? Jediné bezpečné řešení je snad vybudovat ostrov pro uprchlíky, klidně přispěju a myslím, že bych nebyla sama. Ovšem i to je dočasné... S pomocí se začalo zcela špatně a pozdě, snad to nebyl záměr.

0 0
možnosti
PM

Já jsem pro příjmení uprchlíků, ale těch co utíkají před válkou, ale ty ekonomické bych vracel zpět.

1 0
možnosti
TP

T54o15m85á72š 92P34í19c70l

18. 9. 2015 20:48

Šedá zóna existuje. Jsou to lidé, kteří jsou pro přijímání uprchlíků, ale těch skutečných, nikoliv muslimů. Lidí, kteří jsou vražděni jak dobytek, v konfliktních oblastech nemají žádnou budoucnost a dřív nebo později je čeká smrt. Čili šedá zóna jsou ti lidé, kteří chtějí přijímat lidi, kterým hrozí smrt, nikoliv lidi, kteří je vraždí.

2 0
možnosti
Foto

Přijímání uprchlíků , ale ne muslimů?  Uprchlíci jsou z podstatně většiny muslimové.  Takže?

0 0
možnosti
PZ

P10a44v95e79l 89Z67e26m45a76n

18. 9. 2015 18:39

pěkně napsaná agitka, problém je, že vám nevěřím ani slovo...

2 2
možnosti
LP

Jen trošku pokulhává příměr migranta s topícím se člověkem. Skoroutopenec po Vás nebude chtít sociální dávky a nepřivede si k Vám 3 manželky a 8 dětí.

4 1
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3564x
Táta 5 dcer, podnikatel, hrdý Pražák a pražský zastupitel za ODS.

Seznam rubrik