Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Inu, videl jsem i jina videa. Treba jak policajt kope do motorkare leziciho po nehode na zemi. Ale muzeme byt jeste radi, ze nezijeme v USA, tam by ho ceskej policajt rozstrilel na reseto.

Asi by nebylo spatne, tak jako se kdysi posilali prave vyuceni remeslnici na zkusenou do Berlina, Parize nebo do Vidne, Tam posilat ceske policajty naucit se slusnemu chovani.

0 2
možnosti
JP

Nevím co si mám o tom článku myslet. Z videa jasně vyplývá, že policie například použila výraz "DEBILE". To mluví za vše. To jste mohl v článku vysvětlit. Na takovou komunikaci žádnou pravomoc policista nemá. Škoda, že tak málo vidíme zákroky, za které by policie mohla být hrdá a kterými by si zasloužila přirozenou autoritu. U mně ji teda nemá. To že je dneska cool šmahem odsoudit policajta - jak píšete v nadpise - je výzva pro policii, aby si spravedlivým a dobrým plněním povinností získala přirozený respekt.

1 5
možnosti
RC

Souhlas, jeste mu tyka...

Obe veci znamenaji poruseni paragrafu 9 policejniho zakona:

Policista a zaměstnanec policie jsou při plnění úkolů policie povinni dodržovat pravidla zdvořilosti a dbát cti, vážnosti a důstojnosti osob i své vlastní.

0 0
možnosti
Foto

Policista je oprávněn vyzvat k prokázání totožnosti osobu

a) podezřelou ze spáchání trestného činu nebo správního deliktu,

b) zdržující se v prostoru, o kterém lze důvodně předpokládat, že se v něm zdržují cizinci bez povolení opravňujícího k pobytu na území České republiky,

c) bezdůvodně se zdržující v bezprostřední blízkosti policií chráněného prostoru nebo v místě, z něhož lze tento prostor účinně ohrozit,

d) od níž je požadováno vysvětlení,

e) odpovídající popisu hledané nebo pohřešované osoby,

f) vstupující do policií chráněného objektu nebo prostoru anebo do místa, kam je policistou zakázán vstup, nebo z tohoto objektu, prostoru anebo místa vycházející,

g) která má na místě veřejně přístupném zbraň a je důvodné podezření, že zbraně může být užito k násilí nebo pohrůžce násilím,

h) zdržující se v blízkosti místa, kde došlo ke spáchání trestného činu nebo správního deliktu, k požáru anebo jiné mimořádné události,

i) která má být předvedena na žádost příslušného orgánu podle jiného právního předpisu6),

j) která je oznamovatelem podezření ze spáchání trestného činu nebo správního deliktu, k) na žádost jiné osoby, která má na zjištění totožnosti právní zájem, jakož i osobu, která o prokázání totožnosti policistu žádá, a zjištěné osobní údaje předat osobě, která o prokázání totožnosti požádala, nebo l) při plnění jiného úkolu, je-li to nezbytné k ochraně bezpečnosti osob a majetku, veřejného pořádku nebo pro předcházení trestné činnosti. ((5) Nelze-li úkon podle odstavce 4 pro odpor osoby provést, je policista oprávněn tento odpor překonat. Způsob překonání odporu musí být přiměřený intenzitě odporu. Překonat odpor osoby nelze, jde-li o odběr krve nebo jiný obdobný úkon spojený se zásahem do tělesné integrity.

0 0
možnosti
PA

Ožralové v různých částech města jsou velice otravní. Městská ani státní policie s nimi nic nedělá, jezdí kolem v autech a přehlíží je. Takhle to na mne musí působit dojmem, že si je objednali zaměstnanci fastfoodu. O to je to smutnější. Teď má policie nálepku někoho, kdo se iniciativně stará o pořádek ve městě i na této úrovni. To rozhodně není pravda.

0 0
možnosti
JJ

Mladí jsou strašní dacani,pro ně demokracie znamená možnost dávat všem kolem sebe najevo,že díky demokracii se jim nemůže nic stát.Co tak se zeptat našich krajanů po světě,jak by v jiných zemích zareagovali jejich policisti???

6 0
možnosti
VV
RC

Co je ukolem takto slozene a ozbrojene hlidky? Je jejim ukolem strezit nadrazi pred teroristy, nebo je ukolem sbirat pobudy?

Svym pocinanim "jedeme na barak" doslo k tomu, ze

1) pobuda dostane pokutu, mozna litr za prestupek

2) hlidka opustila prostor, ktery mela strezit proti nebezpeci radove vetsimu nez je spici pobuda

Z diskuzi k tematu mam pocit, ze lide stale premysli jako za komancu - policista muze vse, tak proc bych si to komplikoval....

Jinak samozrejme, ze je skoda, ze pocatek incidentu chybi, protoze tim vznikaji pouze dohady. No a GIBS to samozrejme prikryje, vrana vrane oci nevyklove.

3 12
možnosti

JJ, souhlasím.

Ale tohle se opakuje už desítky, možná stovky let. Vzpurný mladík, který si myslí, že mu patří svět, narazí na policajty. Policajti jsou ti špatní, tak budu drzý. Policajti si to nenechají líbit. Dostane se to na fotku/video a začnou protesty.

Chyba může být na straně policajtů a nebo na straně mladíka. Nikdo jsme to neviděli. Ale určitá skupina lidí (zejména mladých) se okamžitě obrátí proti policajtům a začne brečet kvůli policejnímu násilí a je jim celkem jedno, jak to vzniklo. Je to normální reakce, nemělo by nás to překvapit. Patří to k mládí.

Nicméně, lidé s rozumem by se neměli přidávat k davu a měli by si počkat na více informací. V současné době kritizujeme policajty za to že zasahují a o stránku dále je kritizujeme, že nic nedělají. Chudák policajt skutečně neví, co má dělat, tak raději nic nedělá, protože tím nemůže nic zkazit. A není to jeho vina. Vina je pouze a jen na naší straně.

8 0
možnosti
VB

Je nutné rozlišovat, u jednoho případu - havarie vozidla nikoliv z mé viny, jsem se setkala s policií, naprosto neprofesionální, amatérské, neznalé základů vyšetřování při nehodě, na druhé straně při předvolání svědka jsem obdivovala přístup policie, profesionalitu, ohleduplnost a dokonce laskavé jednání, ovšem na předvolání na Magistrát opak, i když jsem byla uvedena jako postižená.

2 0
možnosti
RC

Co se tyka pospavani manazera s kufrikem - toho tak maximalne vzbudi. Ostatne neni zakazano na verejnem miste pospavat.

Co se tyka toho ublizovani - pokud meli zakony duvod pro pozadavek, aby prokazal totoznost, pak samozrejme maji moznost ho odvest na sluzebnu a proverit tam a pokud se vzpira, pak udelat to co udelali. Ale dulezita je ta prvni podminka: pokud maji duvod. Slysel jste na videu, jak se pta: co jsem udelal? Odpoved nejprve nedostal zadnou, pak mu odpovedeli, ze neprokazat totoznost. Ale jaksi z videa nevyplyva, co tedy skutecne udelal pro to, aby pozadovali totoznost

Pokud by to bylo na zaklade toho Vaseho: zdrzuje se v prostoru.........., tak se ptam, proc davno pred tim podobne nepozadovali prokazani totoznosti po nekom jinem?

Pospavani na nadrazi neni duvod pro identifikovani. A pokud meli podezreni na zdravotni problem, meli ho odvezt do nemocnice a ne na sluzebnu, ne?

3 8
možnosti
NM

...takže pane...ty časy,že co není výslovně zakázano je dovoleno jsou již nenávratně pryč a ty sankce,co se připravujou ty budou perné většinou k vůli možná i vám...urážka policisty 10000.- plně schvaluji a ten,co to natáčel a jeho průpovídky jeho by se to mělo týkat recipročně ;-O;-O[>-]

2 2
možnosti
RJ

Karma za rozumný vyvážený názor.

4 0
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3564x
Táta 5 dcer, podnikatel, hrdý Pražák a pražský zastupitel za ODS.

Seznam rubrik