Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

P65e47t90r 70M66u80n11z24a36r

28. 5. 2016 20:52

Jediný způsob jak ušetřit při ohřevu vody (nebo vzduchu to už je jedno) je neohřívat vodu kterou nepotřebuji. Takže pokud by chtěli upravovat design rychlovarných konvic, tak spíše v tom směru, aby minimální množství vody, které je přípustné ohřívat, bylo co nejmenší a bylo jasně a čitelně vidět kolik je v konvici vody.

Ale u toho topinkovače a fenu fakt nevím co chtějí vymýšlet, to zas bude blábol.

Nejvíc mě štve to, že babraj do věcí, jejichž přínos je minimální, ale je náklady jsou poměrně značné.

2 0
možnosti
MR

Elektřině nerozumim,ale nespotrebuju stejně energie,když ohrivam vodu s menším výkonem,ale delší dobu?Jinak EU vymýšlí jen blbiny,to víme dávno.

1 1
možnosti
Foto

Jistě, ale ne úplně přesně (ztráty).

0 0
možnosti
TH

Už jsem to tu v souvislosti s vysavači psal a tak to ve zkratce zopakuji.

Watty nejsou až tak podstatné. To je pouze marketingový záchytný bod pro neznalé obyvatelsto - čili, čím více, tím "lépe". U automobilů nebude podobný výkon v kilowattech stejně "užitečný" u motorů rozdílné kubatury. Důležitým parametrem bude průběh křivky točivého momentu. Stejně nesmyslným kritériem je u fotoaparátů důraz na vyhoněné megapixely a ne důraz na to podstatné, a to kvalitu optiky. To podstatné u vysavačů je jejich konstrukce. Jasným příkladem jsou profesionální průmyslové vysavače, které si mnohdy vystačí s menším příkonem než ty malé supermarketové chudinky a přitom disponují větším sací výkonem. SDS - Plus kladiva z hobby marketů mají kolikrát vyšší příkon než kvalitní SDS - Max kladiva třídy nad 6 kg, a to při zhruba pětinásobně nižší hodnotě úderu vyjádřenou v joulech. I zde hrají podstatnou roli použité materiály a konstrukce.

Pokud Vám snížím příkon vysavače a zajistím lepší konstrukci, tak skutečně ušetřím energii Tím tedy platí, že se mýlíte, problém vidíte černobíle a neuvažujete odborně, s přihlédnutím k technickým zákonitostem.

K zásadním otázkám by se měli pro poučení veřejnosti vždy především vyjadřovat příslušní odborníci a ne lidé, kteří se řídí dojmy. Ti dokáží napáchat nedozírné škody.

4 0
možnosti
VV

Mam takovy dojem, ze nejen autorovi, ale i nekterym diskuterum vubec nejde o prikony ci vykony, ale pospineni EU.

2 1
možnosti
Foto

Já mám podezření, že v Bruseli vyhlásili soutěž o to, kdo vymyslí větší nesmysl.

1 0
možnosti

Patrně je to tím, že většina europoslanců je jen "do počtu", a nudí se A protože chtějí být platnými členy tak vymýšlí - ptákoviny:-) Ano, u fenu je rozhodující výkon, tedy Watty. A těch 1600 je minimum. Jinak je vysoušení na dlouho.

No, třeba se ten návrh neujme....

1 0
možnosti
VV

Jednak pani Sipkova, to cislo na stitku neni vykon, ale prikon toho vysousece a dale plati to same jako u vysousece na tom zachode v restauraci.

Jinak bych vam take mohl jako priklad uvest 10 litru benzinu a Auto z roku dejme tomu 1960 a dnesni. Jak daleko s nimi dojedou?

0 0
možnosti
VV

A LEDky mají nepřirozenou barvu světla, Nevim, kde a jake kupujete, ale Osram, Philips nebo Toshiba je nebizeji v ruznych barevnych teplotach.

A jeste k tem vysavacum, Ty s prikonem 2000 a vic rozhodne nejsou lepsi nez s prikonem polovicnim. T uech zalezi hlavne na hubici a turbine. Z vlastni tkusenosti mohu potvrdit, ze napodzim koupeny vysavac Siemens s prikonem 700 W vysava daleko lepe nez 15 let stary stejne znacky s prikonem 2200 W.

0 0
možnosti
VV

Fysika nebude vasi silnou strankou. Tady nejde jen o prikon, ale i ucinnost a jeste par dalsich faktoru. Zajdete si na zachod do restaurace a po umyti rukou si vsimnete stitku na Tom vysouseci a doby behu. Ony ty vysousece s 800 W totiz susi mnozstvim vlkaheho vzduchu mnohem rychleji nez t s 2000 W a trochou horkeho vzduchu.

0 1
možnosti
MS

Fyzika není moje parketa, ale sušení vlhkým vzduchem se mi nějak nepozdává. Můžete mi to vysvětlit?

1 0
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3564x
Táta 5 dcer, podnikatel, hrdý Pražák a pražský zastupitel za ODS.

Seznam rubrik