Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ano. Snížení DPH pro pivo je pro nás hospodské odpustek a v nynější situaci zaplať Pánbůh za něj. DPH pro služby je u nás neuvěřitelně vysoké proti skoro celé Unii. Většina států se vejde do 10% a ruku na srdce, to je výše, s kterou bych neměl žádný problém a myslím, že ani většina mých kolegů.

Ceny v restauracích v Česku jsou podle Eurostatu u nás druhé nejnižší hned po Bulharsku a přesto si lidé stěžují na jejich výši. Zkuste si dát třeba oběd v Bratislavě za 4€. Skoro nemožné bych řekl.

Po zavedení EET se prostě zdraží a to tak o 30% dle mých odhadů. Ne hned- skokově, ale během roka. Tak jako v Chorvatsku( dph pro restaurace 13%). Koneckonců skoro milion našich spoluobčanů jezdí do této země na dovolenou a jistě si rozdílu v cenách u nich a u nás všimli a to bysme měli být o dost bohatší stát.

Málokdo si uvědomí, kolik takový restaurační provoz stojí peněz. Kuchyňské vybavení je velmi drahé a většinou se dělá na míru kvůli co nejlepší obestavěnosti prostoru. Voda, plyn, elektřina jdou měsíčně do desetitisíců i víc. Nájmy v Praze směle soupeří s temi Mnichovskými.

Je konec levným hospodám a restauracím, zvykněme si na to, ale za ceny nadávejte někomu jinému. Až vám ponesou účtenku z pokladny EET podívejte se nejdřív kolik z té svíčkové nebo piva má restaurace a kolik stát....

1 0
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3564x
Táta 5 dcer, podnikatel, hrdý Pražák a pražský zastupitel za ODS.

Seznam rubrik