Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J38a81r44a 44R57a39n55k

4. 11. 2016 20:46

Pokud je to mezinarodni skola, tak by skutecne ruzna obeceni respektovat mela, nebo Indki v sari take nesmi.....vlasy maji pritom take zakryte prehozenou tenkou salou, nebo koncem sari.

0 0
možnosti
JZ

Potíž je, že školní řád není nějaký neomylný zákon boží a může být upravován. Veškeré řády a zákony jsou výrazem dohod v demokratické společnosti a pokud jsou špatné nebo již nevyhovují měnícím se podmínkám, je třeba uvažovat o jejich proměně nebo odmítnutí. I když připustíme, že ta muslimská dívka byla v neprávu, neboť narazila na školní řád, který s její přítomností nepočítal (neboť pokrývkou hlavy jsou jistě myšleny oddělitelné části oděvu sloužící kutečně jen jako pokrývka před nepřízní počasí například), nějak nás to nezbavuje výzvy, ať školní řád proměníme a - je-li to možné - přizpůsobit právům a svobodám občanů, v tomto případě svobodu náboženského vyznání.

Nezapomínejme, že součástí naší kultury i tradic je úcta k odlišným kulturám, tradicím a jejich projevům, která rozhodně převažuje nad naším poněkud druhořadým zvykem sundávat čepice v budovách (což ovšem sami elmi často porušujeme).

1 0
možnosti
JZ

Tak co je? Hodina pryč a ... a červené číslo je pořád nula?! Kde jsou nějaké ty mínusy?

Hergot lidi, já vím, že už jsme jednou nohou ve víkendu, ale čiňte se trochu!

To znaménko vypadá takto: -

Tak šup a mínuskovat.

Vždyť to děláte pro vlast!

2 0
možnosti
Foto

Bohužel u hidžábu a podobných pokrývek hlavy vždy platí, že co je na hlavě, je také v hlavě. Zákaz hidžábů může mít na jejich nositelky až terapeutické účinky (zjištění, že lze existovat i bez symbolů, bývá osvobozující).

Babičky narozené začátkem minulého století bych z toho vynechala. Jednak doba pokročila a krom toho je známo, že periferní prokrvení lze dobře vylepšit teplem, tedy třeba zábalem, což takový šátek bezpochyby je. Babičky to samozřejmě věděly.

Šátek v polopouštních oblastech má samozřejmě zcela jiný původní účel, zejména za písečných bouří se hodí, a to hodně. Ty v ČR ale naštěstí zatím nemáme.

Paní ředitelce též držím palce. Situaci by dost pomohl plošný zákaz šátků a hábitů tvořících muslimský stejnokroj, který není ničím až tak neobvyklým. U nás bychom s jeho dodržováním ani nemuseli mít velké problémy.

6 1
možnosti
JZ

"u hidžábu vždy platí že co je na hlavě je také v hlavě"

Nový přírodní zákon?

1 0
možnosti
PP

Obávám se, že se domáháte nedostatkového zboží - zdravého rozumu.

1 0
možnosti
Foto

Moje babička na vesnici také nosila šátek a mohla jej sudat i na veřejnosti a nehrozilo ji, že ji dědeček za to zbije. Rv

10 0
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3564x
Táta 5 dcer, podnikatel, hrdý Pražák a pražský zastupitel za ODS.

Seznam rubrik