Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

je to asi obousměrné. když nemáte děti, věnujete veškeré síly a myšlenky kariéře - proto se dostanete daleko. a nemáte-li děti, je zbytečné myslet na to, co bude, až nebudete. ale souhlasím, mějme děti, když už kvůli ničemu jinému, kvůli potěšení, humoru a poznání, které je s nimi spjaté. bavím se tím, jak vidí svět - císařovy nové šaty stále znovu

0 0
možnosti
Foto

Je to tak jak pisete. Skoro do padesati jsem honil karieru, susnil penize a podobne veci. Pak mi to prestalo davat smysl. Ted se venuji odchovu potomku - zivot vzhuru nohama ale smysl to dava :-).

0 0
možnosti
Foto

Sovy, káňata, jestřábi, lišky mají počty mláďat podle momentální početnosti myší populace. je to podvědomé chování. Lidé se chovají podobně. Na rozdíl od zabedněných politiků si jsou vědomi, že v čase nastupující automatizace a elektronizace se bude snižovat poptávka po pracovní síle. Tuší rovněž, že nebude bezpečně a do takového světa odmítají přivádět více potomků.

6 0
možnosti

To je naprostý mýtus. Všude na světě platí, že čim lépe se lidé mají, tim méně plodí potomků. Porodnost ve Švýcarsku je 1,5 dítěte na ženu, v Somálsku 6,5. Chcete tvrdit, že Somálské ženy se cítí zabezpečené, zatímco Švýcarky mají strach o obživu svých dětí?

U nás klesla porodnost pod dvě děti na ženu v 80. letech. Copak tehdy někoho trápil nástup automatizace a elektronizace? A koho to trápí dnes? Já nikoho takového neznám...

0 0
možnosti

Fyzicky dočasně přežijí tak maximálně nějaké geny, ale faktem je, že ty geny jsou už teď z 99% všude kolem i bez toho. Politici se nemnoží, protože třeba Merkelová a další jsou z hlediska MBTI NT typy a zejména v introvertních variantě je zájem o děti minimální a koreluje s mírou inteligence a nezávislosti myšlení, která je u daného osobnostního typu vysoce nadprůměrná.

Mám to naprosto stejně nastavené a mnohem víc než děti mě zajímá osobní rozvoj, fungování komplexních systémů nebo povaha reality.

Intelektuální elita se tak nemnoží, protože má na programu podstatnější věci, než banální reprodukci genů.

Co se týče přežití, tak se podívejte na výzkum Divize perceptuálních studií University of Virginia. Možná byste měl věnovat čas spíše svému intelektuálnímu a spirituálnímu rozvoji, protože to může být to co přežije mnohem pravděpodobněji, než geny.

2 1
možnosti

:-) soudím, že si děláte prču. protože egoman rozhodně není totéž, jako inteligent, natož myslitel. plodit děti je prý dáno sobeckým genem, který nám říká, že my stojíme za to. ale raději vidím někoho, kdo se raduje z naděje, než toho, kdo se snaží vytěžit ze stávajících zdrojů, co jde a po nás potopa

0 0
možnosti

Klídek, stačí když se přestane jen s půlkou neproduktivních zaměstnání jako makléři, finanční poradci, realitní agenti atd. a hned bude o důchodce bohatě postaráno;-D

3 0
možnosti

V36i33o23l94a 47M35o93d97r81á

13. 6. 2017 22:15

Člověk, kterému leží budoucnost země na srdci jen proto, že má děti, bývá zpravidla pěkný sobec. A končívá to tak, že své děti zabezpečí na úkor druhých

5 3
možnosti

Člověče, Vy si fakt myslíte, že přežijete ve svých dětetech? Copak snad teď někdo již dříve zesnulý žije uvnitř Vás? Není snad každý člověk jedinečná osobnost, která se na světě vyskytuje jen jednou za vesmír? Nebo si snad myslíte, že žádná jedinečná osobnsost neexistuje a všichni jsem jen směsí tisícileté řady cizích lidí? Tudíž není Já, ale v každém z nás je nás mnoho? A je-li tomu tak, proč vlastně doufáte, že "Vy" v někom přežijete, kydž žádné "Já" není, když každý z nás je jen Frankensetinem z částí svých předků? Není to celé poněkud schizofrenní?

Heleďte, budu k Vám upřímný - proberte se. Na světě jsen na chvíli. Narodil jste se na tom šťastnějším kousku světa a pokud se Vám daří i osobně, buďte rád a užívejte života, dokud to jde. Našel jste si ženu kterou máte rád a máte rád i děti což máte štěstí, neboť já například ženy mám rád jen po fyzické stránce a můj vztah k dětem je v nejlepším zcela chladný. Absolutně mě nezajímají a jenom mi lezou na nervy kdykoli, kdy v jejich přítomnosti musím strávit více než 30 sekund. Ale z jednoho bych Vás rád probral: v dětech nepřežijete. To je pitomost. Vy prostě za jistý čas, který už není tak daleko, zcela a prachobyčejně zemřete a spolu s Vámi vaše vědomí a celý Váš svět. Vaše děti jsou, stejně jako Vy, jedinečné osobnosti s jedinečnou tělesnou i psychickou konfigurací a nic z Vás, tedy z toho, co nazýváme Já, v nich rozhodně nebude pokračovat, tím se pravdu neutěšujte. I ony budou žít, dejž jim šťastný život, a i ony zemřou. To je vše. Zcela prostý fakt, jako když vítr zachvěje větvemi a shodí hrušku ze stromu. Přírodě je to fuk, o nic tím nepříjde. Aspoň budou mít muší larvy co žrát, pokud tělo zůstane nějakou dobu neobjeveno. Možná se prostě jen nedovedete vyrovnat s vlastní konečností a proto si vymýšlíte mýty nějakých věčných okračováních, na nichž se nějak budete podílet.Já obvykle necituji Bibli, ale myslím, že jedna z věcí, v kterých má pravdu je ta, že člověk je prach a v prach se obrátí. Nic víc.

5 8
možnosti

Mít děti je volba, nikoliv povinnost.

3 1
možnosti

A nakonec tu volbu musi zvolit dve osoby. A kdyz jedna z nich nechce....

0 0
možnosti

Autore, to ale není ekonomický problém. Přece se vedle sebe nemůže říkat, že "na nás nebude mít kdo dělat" a zároveň "automatizace a průmysl 4.0 zničí pracovní místa".

0 0
možnosti

autor si nemusi delat starosti neb cely system se diky nelegalum zhrouti mnohem, mnohem drive... ;-) ze nekdo z nich prisel do Evropy pracovat?! tomu snad uz dnes neveri ani sunshine boys ze ziskovek... :-P

0 0
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3564x
Táta 5 dcer, podnikatel, hrdý Pražák a pražský zastupitel za ODS.

Seznam rubrik