Filip Humplík

Magistrála v Praze. Co s ní dál?

17. 05. 2017 16:49:09
Zástupci koalice vládnoucí Praze a plánovači veřejného prostředí se tento týden sešli v Kodani s dánským urbanistou Janem Gehlem kvůli budoucnosti pražské magistrály.

Proč se ale koalice složená z ANO, Zelených, ČSSD a Lidovců

musí v Kodani scházet nad řešením magistrály. Proč vynakládají prostředky a mrhají časem, když současně seriózní debatu o dopravě odmítají?

Proč si nechávají zpracovávat analýzy na úpravy magistrály, když nás Pražany trápí jiné věci: nemožnost zaparkovat nebo množství aut projiíždjících centrem a s tím související zácpy?

Už jednou bychom si měli přiznat, že Praze uleví jen tři věci: dostavba okruhu, nová P+R parkoviště a navazující MHD. Nic jiného nám nepomůže.

Ani nové semafory na magistrále, ani její zužování, ani její humanizace. To všechno může přijít až po těch třech základních krocích.

Tyhle nápady připomínají člověka, kterému hoří střecha nad hlavou. A on přemýšlí, jestli má vyluxovat.

Současné vedení města kromě studií nedělá nic. Primátorka Krnáčová se chová jako příslovečný pštros. A radní Kolínská, věrná své zelené ideologii, je v tomto ohledu zatvrzelá jako kámen.

Současná koalice odmítá připustit třeba jen diskusi na toto téma.

A tak je smutným faktem, že poslední práce na přípravě okruhu udělala ODS.

Stejně jako se poslední P+R parkoviště postavily za ODS.

A tak opět vyzývám současné vedení Prahy: pokud nechcete dopravu v Praze řešit, vykašlete se i na experimenty na Pražanech.

Pokud možno do konce volebního období nic nedělejte. Stejně jako dodnes.

Ve vašem případě totiž platí, že kdo nic nedělá, nic nezkazí. Tak to už dále nepo...

Autor: Filip Humplík | karma: 20.71 | přečteno: 693 ×
Poslední články autora