Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

Kdyby zaměstnanec zaměstnavateli nevydělal tolik peněz, aby mu mohl proplatit dovolenou a stále se mu to vyplatilo, tak by ho nepřijímal, nemyslíte?

Stačí, když si jako živnostník budete dávat určitou část zisku stranou a pak si můžete jet kam chcete. Je zvláštní, že nikde v Evropě nemají živnostníci takové úlevy na daních jako u nás a přesto na tu dovolenou mohou.

7 1
možnosti
MS

A kde to je napsané, že živnostník nemá nárok na dovolenou ? Záleží jen na dotyčném člověku, jak si zorganizuje práci a pak může mít dovolenou třeba půl roku. Já jsem OSVČ a už ani nespočítám, kolik dní dovolené si v průběhu roku dovolím. Když si potřebuju něco zařídit, nebo je třeba moc horko, hodím na práci bobek a doženu to někdy jindy. Nemusím se nikomu zpovídat. :-)

6 0
možnosti
OV

Tak zadarmo ji nemá ani zaměstnanec. On si na ni holt musí taky vydělat. Že to většině zaměstnanců nedochází je jiná věc. Já ale nedám na živnost dopustit. Mluvím za sebe. Chápu, ze někteří zaměstnavatelé nabízejí práci na úžasných projektech s lidmi, se kterými se jak živnostník pravděpodobně nikdy nepotkám, ale co týče jistoty a to dlouhodobé jistoty, není zaměstnancům co závidět.

3 0
možnosti
JK

Stále a stále opakovaný nesmysl. Zaměstnavatel, stejně jako živnostník si musí na dovolenou vydělat.

Vzkaz pro autora. Šetřete a můžete jet třeba na měsíc. Nikdo vám to nemůže na rozdíl od zaměstnaného zakázat.

4 0
možnosti
PK

No a to je právě to jádro pudla. Zaměstnanci na ní musí vydělat zaměsnavatel, ale živnostník si na ní musí vydělat sám.

0 4
možnosti
KM

Ja, ako živnostník ďakujem pánu Humplíkovi a celej ODS, ale aj pánu Kalúskovi z tej TOP že za ich vlád presadíli také zákony a pravidlá, že keď je človek dosť prefíkaný živnostník, němosí vlastně na rozdiel od dajakých obyčajných pracujúcich a im podobných něschopov takmer nič zo ziská odvádzať.

A dajaká dovolenká, či nárok na ňu ma v tem prípadě nězaujíma, lebo pre mňa je dostatočným bónusom, že mi peňažky v kapce zvostanú.

4 1
možnosti

nechápu, proč předstíráte slovenštinu, neumíte psát, používáte háčky nad e, žádná peňažky v kapce( ta kapca je co?) ale peniažky vo vrecku..,atd.

Zkuste psát maďarsky, hodnota vaší výpovědi bude stejná a neztrapníte se.

1 0
možnosti
VW

Zaměstnancům platí dovolenou zaměstnavatel ze zisku, který mu zaměstnanci generují.

Živnostník je zaměstnavatelem sám sobě, takže si tu dovolenou může zaplatit úplně stejně.

A navíc se může rozhodnout, jestli ji vůbec chce nebo nechce. Nevidím v tom žádný problém.

9 0
možnosti
KM

Ako živnostník si němóžem vóbec sťažováť.

Pravdá dovolenkú mi nik něproplatí, ale na druhú stranú so zdaňováním a odvodámi móžeme my živnostníkovja prevádzať taká kúzlá a kľučky, že som sa v životě němal lepšije a tak svojím zpvósobom mám vlastně celoživotnú dovolenku a ešče bohato platěnú.

0 1
možnosti
PK

A to já tedy s článkem docela souhlasím! Je zjevné, že živnostník po dobu dovolené opravdu žádný příjem nemá. Zatímco na místní dikutéry působí slovo živnostník z nějakého záhadného důvodu hanlivě, tak já to vidím přesně naopak. Těm lidem je potřeba fandit a podporovat je!

2 3
možnosti
RP

Placená dovolená je obecně daná smlouvou zaměstnance se zaměstnavatelem. Jediné co na tom je "něco extra" je to, že stát strká do znění této smlouvy svůj všetečný rypák. Ale živnostník si taky klidně může udělat smlouvu sám se sebou, že nebude jeden měsíc v roce pracovat :-)

Samozřejmě, že nejlepší by bylo, kdyby tam stát ten rypák přestal strkat, přestal dělat rozdíly mezi zdaněním zaměstnanců a OSVČ a pak by přestal existovat jakýkoliv důvod ke vzájemnému osočování ;-D Jenže prostému lidi se zjevně líbí, když může svalovat své potíže na někoho třetího, takže se nápravy asi hned tak nedočkáme ;-D;-D

1 3
možnosti
OU
JN
  • Počet článků 96
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3564x
Táta 5 dcer, podnikatel, hrdý Pražák a pražský zastupitel za ODS.

Seznam rubrik