Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Pro autora:

Tak zaměstnanec tu dovolenou nemá darem ani zadarmo - on si mu na ni zaměstnavatel po celý rok z jeho mzdy určitou část jeho výdělku "dává stranou", a pak z ní holt proplatí tu dovolenou. To samé si  po celý rok může sám sobě "strhávat" i živnostník - je sám sobě zaměstnavatelem i zaměstnancem.

A pokud živnostníci vyhrožují státu, že přijdou-li o své úlevy (zdaleka nejvyšší v Evropě), praští se živností a půjdou na pracák, aby je stát živil, pak si moc nepomohou. Odváděj totiž státu tak nízké daně (řada z nich dokonce žádné), že na podpoře dostanou absolutní minimum (sotva pár tisíc). A totéž je jednou čeká i v důchodu. Košťat mají na pracácích ovšem dost, takže budeme mít alespoň zametené ulice.

Za zamyšlení pak stojí, že máme v Evropě zdaleka největší počet živnostníků (vzhledem k počtu obyvatel), kteří přitom odvádějí nejmenší daně a mají bezpečně nejnižší produktivitu své práce. U standartních podniků totiž vyprodukuje zaměstnanec svému zaměstnavateli nejméné milion korun ročně (i deset-sto milionů), zatímco čeští živnostníci vykazují opět pár tisíc. Oni se totiž - obrazně řečeno - tři pekaři a pět sklenářů v jedné vesnici neuživí, ale když je to být živnostníkem díky odpisům a nízkým daním i dalším výhodám tak lákavé, že?

16 3
možnosti
MK

Kdyby to šlo a kouzelným proutkem by se zvýšila produktivita OSVČ na úroveň  zaměstnanců, kolik desítek miliard by se vyplatilo nezaměstnaným živnostníkům, pro které by nezbyl podnikatelský prostor? Nebo z jiného soudku; zvyšte daňové odvody živnostníkům a cca několik set tisíc to položí včetně x tisíc jejich zaměstnanců. Co pak s nimi? Těžká volba.

0 0
možnosti
KL

dekuji za clanek, jen me utvrdil v presvedceni, ze ODS je jiz naprosto nevolitelnou stranou a s lidmi vasich nazoru ve vedeni bude mit v pristich volbach velky problem s prekonanim 5-ti procentniho limitu. mozna by se vas pristi blog mohl venovat treba ucitelum, kteri maji te placene dovolene jeste vice vcetne kratsi pracovni doby a navic na rozdil od soukromych firem jim tu dovolenou plati stat..

4 1
možnosti
Foto

Tak nevím -když čtu článek a následně diskuze tak vidím, že  spoustě lidem slova jako živnostník, ODS...zatemní mozek anejsou schopni logicky uvažovat.

Je přece naprosto jasné, že autor poukazuje na skutečnosti, že nelze počítat jen výhody OSVČ v nižším zdanění ale vidět taky nevýhody, které má proti zaměstnanci-dovolená, státní svátky, míra rizika.......

Po započtení těchto výhod-dovolená, státní svátky, nemocenská, důchody, socialní zajištění....zjistíte, že není prakticky žádný rozdíl mezi běžným zaměstnancem a běžným živnostníkem pokud započítáme jak odvody tak i  náslédné příjmy z těchto odvodů

2 6
možnosti
MB

Opravdu hloupý populismus dneska něco navrhovat když ODS měla 7 let času konat.

Proč jenom takhle při zdi kálet, já jako Odésák nebo TOPák bych klidně navrhnul ať se sníží sazba daně na nulu pro všechny a zruší se i DPH a spotřební daně. ;-D

3 3
možnosti
PD

P17a10v54e40l 58D27e50n49k

7. 6. 2014 11:40

ODS a všem jejím odnožím věřím asi tak jak KSČ před rokem 1990 ...Rv

3 1
možnosti
PH

Teď jste normalizační KSČ urazil.

3 2
možnosti
DF

Předseda pražské ODS? To nemáte žádného mediálního poradce který by Vám poradil, že nemáte zveřejňovat tento demagogický blábol?

7 2
možnosti
PH

Jo, jo. Nejsou korýtka, nejsou poradci. A doufejme, že bude ještě hůř. Soudruhy taky nenapadlo, v jakých špeluňkách budou "funkcionařit" po roce 89.

2 2
možnosti
RK

Přesně tak. Ale tohle levičák nemůže pochopit.

2 4
možnosti
LJ

Takze to stale nechapete?

3 0
možnosti
BB

Není potřeba pomáhat. Stačí neškodit.

7 0
možnosti
RK
LJ

Autor se asi nad polozenou otazkou moc nezamyslel. Placena dovolena je soucasti odmeny zamestnanci. Pokud nechce hradit zamestnanci dovolenou, nemusi. Staci zvysit plat. :-)

2 2
možnosti
RT

Mě by zajímalo,kolik lidí v diskuzi je zaměstnanců a kolik živnostníků?

47

33

75

8744

34 16 58 85

0 0
možnosti
VJ

Je to úplně jedno...největším škůdcem je přebujelý stát a jeho zběsilé regulace a extrémní zdanění. A to jak pro OSVČ, tak pro zaměstnance.

Účelem tohoto článku je pouze odvést pozornost od skutečného problému a od toho, jak ten stát ODS zdevastovala, pošlapala morálku a zkřivila hodnoty a jak v tom jiní pokračují. A velmi lacino se to daří rozeštváváním OSVČ a zaměstnanců navzájem, i když ti jsou vlastně na stejné lodi...snaží se zajistit si důstojný život.

5 2
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3564x
Táta 5 dcer, podnikatel, hrdý Pražák a pražský zastupitel za ODS.

Seznam rubrik