Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PF

P59e75t81r 98F11i26a82l91a

6. 6. 2014 12:06

Pokuď mám jako zaměstnanec placenou dovolenou, tak kde se ty peníze na ní vezmou? Pokuď mě někdo zaměstnal, abych mu vydělat, tak předpokládám, že asi z mojí práce.

10 1
možnosti
JN

J59a22n 31N35o76v60á47k

6. 6. 2014 8:08

To snad není možné. Státem placená dovolená pro OSVČ?

... 

Zaměstnanec si na tu svoji dovolenou musí taky vydělat. Tečka.

8 2
možnosti
VJ

Jak takovou demagogii může napsat předseda pražské ODS? Možná proto, že nikdy pořádně nepracoval, jen tlachal a žil z odkloněných peněz.

Zaměstnanci nikdo nedá placenou dovolenou jen tak. Kupodivu svému zaměstnavateli musí svou prací poskytnout protihodnotu a zisk, jinak by se s ním rozloučil. A nebojte se, že si zaměstnavatel tu placenou dovolenou nerozpočítá do výše mzdy, stejně jako případné nemoci. Tak totiž funguje ten "volný trh", o kterém tolik básníte, ale kulový o něm víte.

Ještě je potřeba podotknout, že rozeštvávat proti sobě OSVČ a zaměstnance je bolševický manýr...a vy ODSáci ho používáte jako zástěrku, aby lidé nekoukali, jak strašně kradete z eráru. Nic jiného také neumíte.

11 2
možnosti
JS

neni nad to z urcite problematiky vytahnout 5 procent, ktere se mi hodi do kramu a pak tim vesele argumentovat 8-oRv

1 2
možnosti
JH

J51a26n 43H17a57v17r28d63a

5. 6. 2014 15:21

Tak takouvouhle blbost napsat musí být dáno od Boha. Srovnávat dovolenou zaměstnance a nedovolenou živnostníka je asi jako srovnávat jalovici a slovník cizích slov. (taky pěkná blbost, že...)

Živnostník je na výsost svobodný občan, který může živnostničit 1/2 roku a 1/2 roku si může válet šunky u rybníka. Nebo naopak. Nebo může hákovat celý rok. Může všechno, cokoliv (v souladu se zákonem). Zaměstnanec musí držet hubu a krok, musí si odkroutit 4 týdny dovolené, musí brát mzdu. To živnostník ani zdaleka nemusí. Ale může.

Je to zkrátka svobodná volba živnostníka.

12 3
možnosti
EF

Být vámi, tak se tu o nějaké blbosti moc nezmiňuji;-D

2 5
možnosti
ZK

Z10d35e79n28a 17K67o92č96í

4. 6. 2014 22:14

S nadávkami na EURo to nevyšlo, tak zkoušíte nalapat na hezké sliby živnostníky ?

Ti vám ale už na to neskočí - ti si zažili podpory podnikání ze strany ODS už dost. :-P

18 1
možnosti
JH

Diskusi jsem nezvládl přečíst celou, ba přečetl jsem jí jen velmi malou část, přesto je zamyšlení hodné jak se podařilo naši socialistické garnituře, a to mám na mysli i bývalou vládu tzv. rozpočtové zodpovědnosti, rozeštvat mezi sebou zaměstnance a živnostníky. Tito lidé jsou na jedné lodi, jsou krvavě škubáni nenasytným státem, jsou to ti, kteří tento stát živí, z jejichž peněz se mají dobře všichni naši nejchytřejší a nejvzdělanější, volení představitelé. Jedni se nemusí v podstatě o nic starat, co jim zaměstnavatel řekne, to udělají a zpravidla po šichtě, jdou domů, jednou měsíčně dostanou výplatu. Mají mnoho benefitů, ale platí z většiny víc na daních. Druzí se mohou na všechno vykašlat, pokud se jim nechce, přesto musí zaplatit minimální zdravotní a sociální daň. Pokud chtějí přežít musí se starat sami, nikdo jim nedá žádný befel. Sehnat zakázky, splnit zakázky a pak se modlit aby dostali zaplaceno. Zaměstnanec, který nadává na živnostníky by si to měl vyzkoušet a živnostník, který závidí zaměstnancům, taky. V podstatě jedni jsou, pouze hloupí plátci.

5 0
možnosti

Tak pokud zaměstnianci nechávají na zaměstnavatelích, aby sháněli zakázky, tak jde o výhodu, vyplývající z dělby práce. Pokud živnostníci této výhody nevyužívají (o čemž svědčí nižší podíl na hdp než na zaměstnanosti, tak je to jejich chybou a nevýhodou, a pro ekonomiku země je to katastrofa. Nerovnoměrné daňové břemeno, které v podstatě brání živnostníkům stát se zaměstnanci v míře, která by byla pro ekonomiku optimální, snižuje produktivitu využití výrobních faktorů.

1 0
možnosti
Foto

A já si dodnes myslel, že se to jmenuje „sociální dobytek“ a ne výdobytek.

PS: ti zaměstnanci to volno samozřejmě nemají zdarma - zaměstnavatel jim prostě během roku zadržuje 1/12 mzdy, kterou jim pak o dovolených vyplatí. Jednoduchá matematika. 

Ten hák je v tom, že zaměstnanec má po návratu ze samoplátné dovolené nárok na své místo, zatímco podnikatel po tom svém frei taky může velmi efektivně zkrachovat.

12 1
možnosti
MM

To si jako myslíte, že zaměstnavatel nemůže dojít k názoru, že už vás nepotřebuje a že po návratu z dovolené na vás nemůže čekat výpověď? Ten váš argument s dovolenou je trošku na vodě!

3 1
možnosti

To je asi tak stejně smysluplné, jako by si zaměstnanci stěžovali, že mají 4 maximálně 5 týdnů dovolené, zatímco někteří podnikatelé si mohou "válet šunky" půlku roku. A pan Humplík by si měl uvědomit, že dovolenou zaměstnanci neproplácí stát, nýbrž jeho zaměstnavatel.

4 1
možnosti
OU
  • Počet článků 96
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3564x
Táta 5 dcer, podnikatel, hrdý Pražák a pražský zastupitel za ODS.

Seznam rubrik