Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Na jednu stranu pravda a panové Bureš a Mládek nepracují pro lidi, ale pro sebe. A navíc trochu zapomínají, že na celé ČR vydělává jen necelé 2M lidí v soukromé sféře, protože zaměstnanci ve státní sféře žádné peníze negenerují (až na velmi malou část). Na druhou stranu ten argument "chudáci podnikatelé" - tam je vidět, jak málo ví, co je to být zaměstnaný. "Ty už jsi zase nemocný? To tedy nevím, jestli si tě můžeme dovolit držet." "Jak jako mimořádnou dovolenou? Mě je jedno, že ti spadla střecha na chalupě, o dovolenou se žádá minimálně týden dopředu" "Jak jako něco si skočit vyřídit? To si zařiď po práci. Mě nezajímá, že ten úřad má otevřeno jen v době tvé pracovní doby". Apod. Všechno má pro a proti - a vybíráme si to sami. A že by zaměstnance chránil zákoník práce tak to je nejlepší fór posledních 20ti let....

4 1
možnosti
Foto

Před chytrým podnikatelem jej ZP neochrání, ale pravda je, že poskytuje iluzi ochrany. Víc než aby chránil, tak škodí.

1 0
možnosti
JC

To je holt nevýhoda práce na sebe. Pokud chcete z toho ven, máte dvě možnosti. Buď se stát zaměstnancem nebo dotáhnout živnost na úroveň podnikání, kde se firma obejde a bude fungovat nějakou dobu i bez vás.

4 1
možnosti

Anebo si vybrat k podnikání takový druh činnosti, která nevyžaduje, aby byla vykonávaná nepřetržitě.

1 0
možnosti
PS

P83e78t32r 48S30k45á76l93a

4. 6. 2014 15:20

Každý si může vybrat a každá strana má dvě mince. Živnostník nestojí stát na nákladech vůbec nic, je méně nemocný, dostane minimální důchod a vlastně s ním ani tak moc ani nepočítá. Je levnější než zaměstnanec a pokud bude stát zpřísňovat podmínky, nebudou živnostníci měnit své pozice na zaměstnance, ale na nezaměstnané. Pak se ukáže, co je efektivnější. Kdo chce víc, mnohdy nemá nic a tak se dnes současný sociální stát chová!

6 7
možnosti
JH

;-D;-D;-D Živnostník je méně nemocný ? To má větší imunitu,nebo víc přechází? Důchod dostane takový,jaké odvádí pojištění! Levnější než zaměstnanec-protože na něm se dají krátit a obcházet daně? Podívejte se na poměr odvodů vzhledem k počtu zaměstnanců a OSVČ. Daně odvádíte jako občan tohoto státu a ne podle toho,co děláte...

5 1
možnosti
MT

To je blabol. Zamestnanec si na dovolenou "vydela" s tim, ze mu zamestnavatel plati trochu mene a zbytek odklada na tu "dovolenou" jejiz to platba NENI zadarmo.

Řezník, truhlář nebo hospodský si muze zrovna tak odkladat na tuto dovolenou, ale jelikoz je svym zamestnavatelem tak si na to musi odkladat SAM.

19 2
možnosti
VK

V43í27t 89K97u49č12e86r26a

4. 6. 2014 15:38

...to jste opsal z knihy Sociální ekonomie ne?

A co takhle teorie nadhodnoty? O tu je přece zaměstnanec okraden?

1 0
možnosti
MH

Dovolená sice není nevýhodou živnostníka, jak už bylo mnohými v této diskuzi logicky vysvětleno, ale živnostník má přece jenom v globálu více nevýhod a proto je nasnadě nižší zdanění. Problém je ale jiný. Ikdyž v tomto ohledu nejsou čísla moc dobrá, protože zvlášť u živností není uplně přesně rozklíčované, kolik z nich je hlavní a kolik vedlejší činnost, kolik z nich je opravdové živnostničení a kolik švarz, tak nějaká čísla lze použít. Zaměstnanci zaplatí ze superhrubé mzdy na přímých daních a pojištěních do veřejných rozpočtů tohoto státu ročně kolem 500mld korun. Pokud by v jejich počtu odevzdávali průměrné současné odvody živnostníků, státu by chybělo asi 400mld korun. To by znamenalo okamžitý krach státu ve větším rozměru, než proběhl např. v Argentině. Nejsem horlivým zastáncem zvýšení zdanění živnostníkům, ikdyž jistá normalizace rozdílu (který je jeden z největších v odvodech mezi zaměstnanci a OSVČ v EU) na nějakou průměrnou hodnotu v EU, je ekonomicky vyargumentovatelná. OSVČ se stejně ale budou nakonec moci placení daní jistými způsoby vyhnout, ostatně dříve platili mnohem více a jsou tudíž takovým lakmusovým papírkem fungování státu. Nechce se jim platit nenažranému a zkorumpovanému státu se špatnými službami. Fungujícími státu by platili asi více. Reálné je tedy pouze asi postupné zefektivnění státu a to natolik, že se budou moci snižovat odvody i zaměstnancům.

6 0
možnosti
Foto

I98v56a48n 81K25o91p81t75a

4. 6. 2014 14:21

Fungujícímu státu by platili jistě radostněji než nyní.

A máte i pravdu s množstvím živnostníků. Ti kteří jedou tzv na HPP je myslím ani ne polovina z těch co vlastní živnostenský list a vykazují nějakou činnost.

0 0
možnosti
Foto

Zapomněl jste napsat jednu drobnost, totiž kdo by podnikateli takovou dovolenou platil.

0 0
možnosti
Foto

I30v71a80n 15K69o57p82t83a

4. 6. 2014 14:22

Přečtěte ješte jednou, takřka na konci o tom autor píše. I když pravda neprůchodný návrh, myslím.

2 0
možnosti
Foto

Generalizovat ať už na jednu, nebo druhou stranu se nikdy nedá, zaměstnanec se nemusí rovnat lempl , stejně tak živnostník nemusí být za každou cenu sedřený otrok....

2 0
možnosti
TK

Je to přesně jak píšete. Jeden měsíc v roce se zaměstnanci seberou, opustí pracoviště i své luxusní vily a BMW X6 a letí se flákat na Bahamy, zatímco chudáci jejich zaměstnavatelé berou do ruky odložené lopaty a v potu a krvi se dřou a vydělávají na jejich 4..5 týdnů dovolené..;-D

Kámoš živnostník pracuje jen cca 100..150 dní v roce a díky tomu, jak to u nás funguje, neplatí prakticky žádné daně a chcechtá se mi, že jako zaměstnanec s nadprůměrným platem dávám půlku peněz státu. Co uděláte s ním, když má prakticky 150 dní dovolené, jemu zase daně zvednete?? ;-)

7 2
možnosti
LR

Důvodem může být jedině to, že hodnota jeho práce to umožňuje. V případě, že by měl větší konkurenci, tak jeho příjmy klesnou na nižší úroveň, kde by tak "vysmátý" již nebyl.

2 0
možnosti
JF

Článek představitele ODS. Mne tady tyto bláboly nepřekvapují a jen doufám, že ODs skonči někde .....  Vážím si každého kdo se umí postarat sám o sebe a nevážím si tlučhubů z ODS, kteří za chaos v tomto státě nesou největší díl odpovědnosti.

8 1
možnosti
Foto

A opět porovnávání kdo se má líp. Co přestat se přít a starat se o to, aby stát neházel klacky pod nohy ani jedné skupině?

7 0
možnosti
Foto

Neházet klacky ani jedné skupině, to beru! Ale lžím a demagogiím je potřeba se rovněž bránit... Stokrát řečená lež se prostě pravdou stát nemůže a nesmí.

2 0
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3564x
Táta 5 dcer, podnikatel, hrdý Pražák a pražský zastupitel za ODS.

Seznam rubrik