Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Je lepší když drobný živnostník neplatí daně, než aby stát platil tomuto člověku sociální dávky. Stát by si ho měl vážit, protože se dokáže postarat sám o sebe a ušetří tak státu sociální dávky.

16 4
možnosti
Foto

A proč si myslíte, že by živnostník díky zvýšenému dańovému břemenu hned skončit s živností?  Zvýšené náklady si může promítnout do ceny svých služeb. Pokud budou všichni maséři platit daně ve stejné výši, tak to pocítí pouze jejich zákazníci.

Navíc pokud bude dańové břemeno rozděleno rovnoměrněji, tak může být i pro každého nižší, takže třeba i ti soudci jako zákazníci těch maserů budou mít nižší daně, takže ten peníz na ty masáže klidně ve své peněžce naleznou.

6 5
možnosti
MP

Když se někdo dokáže postarat sám o sebe nebo dokonce dát práci druhým, stát by si měl takových lidí vážit a ulehčovat jim život. To jsou ti boháči, a vykořistovatelé, které musíme potrestat. Ale že dávají práci druhým...

7 4
možnosti
JH

Pokud někoho zaměstnáte, je to Váš zájem a nejspíš toho zaměstnance potřebujete pro rozšíření firmy nebo práci,kterou už sám nezvládáte ,ne? To není žádná charita nebo dobročinnost. A pokud už někoho chcete zaměstnat,tak musíte počítat se vším,co to obnáší,včetně daní,odvodů,dovolené,nemocenské atd. Jinak si to můžete dál dělat sám a nefňukat... A daně platíte jako občan tohoto státu, který využívá jeho služeb atd, to vůbec nesouvisí s tím, jak se živíte...

10 3
možnosti
Foto

"Je sice hezké, že tito “klišovití parazité” vyrábějí 40% HDP a zaměstnávají 60% Čechů", ale občany jako vlastníky státu jako řádné hospodáře musí především zajímat, jaké procento přímých daní tito neklišovití neparazité odvádějí do státní pokladny.

Vůbec by nevydil nižší podíl na HDP a zaměstnanosti, kdyby se k tomuto podílu alespoň trochu přiblížil podíl na přímých daních. Bližší košile než kabát.

0 0
možnosti
LR

Díky za výborný vtip hned poránu:

------

... občany jako vlastníky státu jako řádné hospodáře..

----

;-D

5 0
možnosti
PS

Na dovolenou si musi i zivnostnik i zamestnanec sami vydelat.

19 2
možnosti
JN

Do jisté míry máte pravdu. Ale příklad: zaměstnanec, z 12 měsíců 2 měsíce promarodí, další měsíc OČR. Dovolená v plné výši, za odpracovaných 9 měsíců. Skutečně si za 9 měsíců vydělal na dovolenou v plné výši?

6 5
možnosti
JN

je smutné, když podnikatel a předseda pražské ODS má o podnikání vědomosti žáka první obecné.

4 1
možnosti
LR

Jojo, podnikatel o podnikání samozřejmě nic neví, zato Mládci a Sobotci + Vy ano.:-/

6 0
možnosti
VC

To jsou všechno furt takové klišé kecy o tom kdo má lepší podmínky, jestli zaměstnanec či živnostník, mám z toho vždycky pocit jako by měl každý nezvratně určené zda-li bude patřit do jedné či druhé skupiny, ale přece je to každého svobodná volba, zda chce podnikat nebo se nechat zaměstnat. Nelíbí se ti být zaměstnancem - postav se na vlastní nohy, nelíbí se ti dělat sám na sebe - nech se zaměstnat...hotovo

24 1
možnosti
JN

oni prostě někteří lidi potřebují kušnit.  Optimální je, když někdo jako hlavní zdroj příjmů má zaměstnání a jako vedlejšák OSVČ. A pak dokáže chvíli fňukat, že jako zaměstnanec má nehorázné daně a platby pojištění a chvíli zase kušnit, že jako OSVČ nemá placenou dovolenou ani nemocenskou.

3 0
možnosti
JH

Proč by neměl živnostník nárok na dovolenou? Musí si na ni prostě v průběhu roku vydělat,stejně jako zaměstnanec. Na rozdíl od něj navíc může jet klidně na půl roku...

5 1
možnosti
LR

Jak píše Vít Chalupa - i zaměstnanec může jet klidně na půl roku. Stačí se nechat odzaměstnat. S loupeží zvanou "odstupné" na to dokonce bude mít.

6 6
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3564x
Táta 5 dcer, podnikatel, hrdý Pražák a pražský zastupitel za ODS.

Seznam rubrik