Diskuse

Radar v Brdech: prošvihnutá šance na bezpečnostní záruky

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To je sice nesmyslná, ale nevyvratitelná úvaha - co by bylo, kdyby...

Já si myslím, že kdyby u nás USA bývaly byly vybudovaly stejnou vojenskou základnu jako v Kosovu (Camp Bondsteel - druhá největší americká vojenská základna v Evropě), tak by Putin přenechal polovinu ruského území Ukrajině a měli bychom na našem území ještě větší a lepší pomník demokracie.

A zkuste mi to vyvrátit...

Co se týče rozpínavosti Ruska jen jednu poznámku.

Dřív končilo NATO u Berlínské zdi, teď už je na hranicích Ruska.

Tomu tedy říkám rozpínavost.

4 2
možnosti

A naším vstupem do NATO se NATO rozpínalo? Já si myslím, že nikoliv. Pouze státy východního bloku vstoupily do NATO jako ochranou před snahou o "osvobození" a návratu starých "pořádků". Stačí mrknout na Ukrajinu a Gruzii, co by dnes tyto státy daly za členství.

3 1
možnosti
Foto

Pozoruhodnou skutečností bylo, že všichni mediální mágové a všichni bloggéři byly pro, pouze několik diskutérů bylo proti. Nelze pochopit, proč to Klvaňa prohrál proti bývalému rozvědčikovi.

Že by jednou zafungovala Dohoda čtyř mocností o obecné bezpečnosti z r. 1943 ?

0 0
možnosti

J61. 13G30r75o64h

29. 5. 2017 15:28

Autore můžete mi napsat proč si myslíte že radar v Brdech by ČR přinesl bezpečnostní záruky? Pokud vím, mělo jít o radar dalekého dosahu a napojením na dvě raketové základny s antiraketama (Rumunsko a Polsko), v žádném případě by nešlo o ochranu území ČR.

4 1
možnosti

Ta otazka se da i otocit. Proc si myslite, ze by neprinesl?

1 0
možnosti

Já bych autora poslal na výuku třeba do Syrie. On se střílet naučí sám.

5 3
možnosti

S odstupem casu to vidim zrovna tak. Tenkrat ovsem jeste nikdo netusil,ze z Vladimira vladimirovice se vyklube novy Adolf.

6 3
možnosti

Nerozumny text postaveny umelem nebezpeci zvanem Rusko. Vyrobci zbrani a zbranovych systemu se musi tetelit nad ne_jednim zpracovanym mozkem.

8 5
možnosti
Foto

;-D Obě strany, jak odpůrci, tak i zastánci, jsou dost dobře ,,zpracovány":-P Rozumný člověk, vnímající všechny souvislosti, se těm i těm může akorát tak smát;-) Jen malé ,,retro". Radar v Brdech byl uvažován jako součást pro ,,štít", a jeho součástí měla být i raket. základna v Polsku. Pak ovšem amíci plány změnili, a to několikrát, ovšem nikoli kvůli vůli, či nevůli v ,,nějaké"ČR;-) Z raket Patriot, které již amíci nahrazují dokonalejšími, je zas akorát dobrej kšeft. Sice se osvědčili v Izraeli (dnes mají svoje alepší), a v SA pak již v I.WoG, kdy chránili Riád, ostřelovaný ,,Scudy" od Husajna (odpal po dvou kusech proti jednomu Scudu). Ovšem od té doby už uplynulo hodně vody.

P.S.: jestli má někdo málo zavařený mozek, atˇ se usídlí u radaru. Dobrá ,,mikrovlnka";-D

4 3
možnosti

Čím že to amíci nahrazují Patrioty? Jinak pokud jde o Izrael, tak nově používají rakety Stunner (společný vývoj Raytheon a Rafael), která bude součástí Patriotu (PAAC-4).

1 0
možnosti
Foto

Jasná. karma ! Stačilo pár let a nebráněný vzdušný prostor nad ČR se stal pozvánkou pro ruské, severokorejské nebo irácké rakety A kde je dnes konec těm užvaněným Tamášům a Majíčkům, či komunistickému starostovi jakési brdské obce, kterému ruské rakety v sousedství až do r.1989 nevadily, zato proti "americkému" radaru bojoval do roztrhání těla.

7 4
možnosti
Foto

Pardon, má být samozřejmě " iránské rakety ".

0 0
možnosti
Foto

J68a93k97u96b 36R36o98t31h

29. 5. 2017 11:17

Karma a díky. R^ Za chvíli se tu ovšem objeví roztomile nablblé názory, že příprava obrany je válečná agrese. Říká se tomu dialektika, což je pseudonauka sovětských komunistů, převzatá milovníky Kremlu. Vytvořená k tomu, aby vysvětlila jakékoliv nesmyslné a nelogické kroky tehdejší i dnešní stranovlády.

Jen podotek - zapomněl jste na české národovce (tak vlastenecké, že by často chtěli, aby nám vládl jiný stát, konkrétně Rusko pod vedením Putina), zaryté antisemity a odpůrce Západu. Nejsou ani levicoví, ani zelení, jejich barva je spíše signifikantně hnědá.

13 5
možnosti