Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Před pár dny jsem viděla několik fotografií té ( toho) házenkářky Hannah. Chlap, s blonďatou hřívou, kterého by se báli i jiní chlapi. 100 kg živé váhy, od toho dostat loktem do zubů, vyplivu je všechny. Jedna z fotek byla obzvláště roztomilá - dvometrová obryně, a před ní jí brání v hodu míčem mrňavá štíhlá sportovkyně v hidžábu. Tak ta musela být ze soupeřky obzvláště konsternovaná.

Níže pan Horner píše, že toto je pěkně hozená rukavice všem, kdo věří jen na dvě pohlaví.Možná by změnil názor, kdyby ho slečna Hannah propleskla jenom tou rukavicí. O házenkářském míči ani nemluvě ;-D.

9 0
možnosti
LH

Transfobní, to je výraz:)

3 0
možnosti
MM

Pane Haško, patrně se z nás všech nakonec stanou nejrůznější fobové. Bazinga ;-D

1 0
možnosti
SB

Přesně tak!

Je to stejné, jako kdyby existovala možnost nechat se zmrazit, pak se po padesáti letech nechat rozmrazit a závodit v kategorii veteránů nad šedesát let, protože mi je přeci 75.

Že jsem byl padesát let zmrazen, takže podle data narození je mi sice skutečně těch 75, ale díky těm padesáti letům u ledu mi je de facto 25, to bych ignoroval.

3 0
možnosti
JZ

No ale čas pronikne i ledem. Když našli v Alpách Ötziho, taky ho neprohlásili za třicátníka, ale za třímilionáře....

0 5
možnosti
ZH

R^ Toto je pěkně hozená rukavice všem chytrákům, kteří věří jen na dvě pohlaví ;-D!!!!!!

1 1
možnosti
JZ

To teda jo. Kdyby se měla změnit cedulka na wc, málem by vyšli do ulic. Když ale jde o sport, tak ani třetí kategorie už najednou nevadí...:-)

0 3
možnosti
Foto

Tak s tímto musím s Navrátilovou i s Vámi souhlasit.Mužská těla by měli závodit pouze v mužských sportech a ženská těla v ženských sportech.Jinak to není fér a celé sportovní zápolení ztrácí smysl.Pochybnost ovšem vzbuzují i dlouholeté rekordy z minulých dob....

10 0
možnosti
JZ

A on byl svět ještě před měsícem "normální"?

Já bych měl k tomuto problému tento dotaz: bez ohledu na transgender sportovce - jak se řeší problém, kdy některé ženy mají už od přírody těla podobná mužům či se jim povážlivě blížící? Protože bych snad chápal, že ženy nechtějí soupeřit s bývalými muži. Ale co potom soupeřit se ženami, které mají už od přírody výrazné biologické dispozice, které jim v nějakém sportu pomáhají? Tohle by v podstatě bylo taky nefér. Pokud sportovce dělíme do kategorií, pak by se měly zavést další skupiny jako lepší využívání kyslíku, metabolismu, svalové energie apod. Typicky se tento problém ukazuje u keňských běžců.

1 4
možnosti

J20a83k67u10b 53Š60o20l54c

1. 3. 2019 8:58

To se dá vyřešit jednoduše. Prostě se stanoví hranice. Váš přístup je demagogický a plně odpovídající dnešnímu aktivismu.

8 0
možnosti
PS

Dnešní svět je naprosto normální, svobodný a plný příležitostí. Kamarád je například žába uvězněná v těle muže. Už jako malí pulec věděl že je s ním něco špatně. Teď po sérii operací má konečně obrovské svalnaté nohy, jen si stále nemůže zvyknout na blány. Kamarád se chce opět vrátit ke sportu a zvažuje skok do dálky. Nedokáži si představit že by mu v tom nějaký xenofob bránil.

4 0
možnosti
Foto

Vy asi hloupost pokládáte za vtipnost...

0 4
možnosti
Foto

Blíží se doba, kdy bude nutné z tohoto důvodu změnit název a definice ženských a mužských sportů - asi by tom mělo být a nazvěme to jak chceme: jedna soutěž "bez rozdílu vah", kde by mohl soutěžit úplně každý a druhou soutěž pro osoby s nižší hladinou testosteronu, jehož hladina by se v této soutěži hlídala podobně jako dopink. Ve změněné definice se nikde nebude vyskytovat pojem muž, žena, nebo jedinec s mužskými/ženskými pohlavními orgány. Pokud by se to někomu nelíbilo, mohl by soutěžit v nově vytvořené skupině na paralympiádě.

P.S. Jsem si jistý, že v některých zemích se podobní "sportovkyně" již připravují.:-/

0 0
možnosti

J28a49k73u89b 10Š57o15l11c

1. 3. 2019 8:02

Transexuálové podstupují i hormonální léčbu, takže tak zcela "mužské tělo" pak nemají, ale souhlasím s tím, že by se sportovních soutěží žen účastnit neměly. Ale budu také nekorektní a zeptám se na hladiny hormonů u Navrátilové. Ono i u těch 100 % žen může být hormonální nevyváženost. Vyloučit ze soutěží i tyto ženy?

0 0
možnosti
Foto

když je možné zavádět záchody pro třetí pohlaví, tak by bylo možné i ve sportu zavést třetí kategorii.

4 0
možnosti
DM

Souhlas. Pro "transsportovce". A bylo by jedno, zda jde o bývalé muže či bývalé ženy. Schválně, jestli by jim nevadilo, že bývalé ženy soupeří s bývalými muži, nebo zda by odhodili své pokrytectví a spustili povyk, že je to nespravedlivé :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3564x
Táta 5 dcer, podnikatel, hrdý Pražák a pražský zastupitel za ODS.

Seznam rubrik